Слідчі зауважили тяжкі тілесні ушкодження журналістки

18:23 26 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: kamenjari.files.wordpress.com

Однак, розпочавши щодо них кримінальне провадження, не замінили ним попереднє – про нібито «хіліганство», яким неадекватно кваліфікували раніше жорстоке побиття Тетяни Чорновіл.

Про це інформує в четвер «Телеканал новин «24». Окрім того, МВС перекваліфікувало свідка у цій справі Сергія Котенка на підозрюваного.

Відповідну підозру йому вручили у четвер близько 16 години. Про це повідомили сьогодні, 26 грудня, «Українській правді», за її словами, «люди, які підтримують з ним контакт».

За інформацією «УП», слідство також прийняло рішення про затримання на три доби.ще одного підозрюваного в цій же справі Андрія Насіковського, який досі не мав зустрічі з адвокатом. Раніше депутат Володимир Полочанінов повідомив, що затриманих Насіковського та Храмцова намагаються «призначити винними», й що «їх опитували як свідків, бо жоден з них у ту ніч не перебував у тому авто».

«Пред'явлення нових звинувачень за іншою статтею дає можливість затримати їх і тримати під вартою до «щиросердного» зізнання», – додає Полочанінов

Відтак «Українська правда» нагадує, що серед  тих, кого напередодні затримали МВС у зв’язку з нападом на Тетяну Чорновол, є Андрій Насіковський, у якого в ніч нападу переночував підозрюваний Сергій Котенко. «Він ночував у мене вдома. Я живу в центрі Броварів. Він був у мене з першої години ночі і до 10 ранку. Потім я викликав йому таксі, і він поїхав на автовокзал. Він не говорив, куди збирався їхати», – сказав Насіковський. За його словами, Котенко йому нічого не пояснював і на спроби дізнатися, що сталося, не відповідав.

Як повідомляв «Щоденний Львів», розправу над журналісткою намагаються «деполітизувати» – хоч її відеореєстратор чітко й недвозначно зафіксував, що не вона таранила нападників на неї, а якраз навпаки, попри це, основна версія МВС – Чорновіл катували за аварію, тим часом підозрюваний у побитті Чорновіл – уже в США, але не в міжнародному розшуку.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів