У ЄС підтверджують готовність до асоціації з ним України (відео)

21:08 18 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: day.kiev.ua

Про те, що їй не завадять домовленості Києва і Москви, заявила в середу верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки й віце-президент Єврокомісії Кетрін Ештон.

Головний дипломат Євросоюзу запевнила в цьому сьогодні, 18 грудня, у Брюсселі під час позачергового засідання комітету Європейського парламенту з питань закордонних справ, на якому вона доповідала про результати минулого засідання Ради ЄС з питань закордонних справ. Ештон укотре стверджувала також , що Євросоюз як і раніше готовий підписати Угоду про асоціацію, як тільки Україна буде готова.

Про це повідомляє в середу «Телеканал новин «24». Своєю чергою, не названий інформагенцією «Інтерфакс-Україна» високопоставлений європейський дипломат запевнив її, що на саміті Євросоюзу, який відбудеться у Брюсселі 19-20 грудня, не ухвалюватимуть нових рішень щодо України, а залишать чинною готовність ЄС підписати угоду з нею про асоціацію.

Дослівно ж поінформований співрозмовник агенції сказав їй: «Я не очікую в рішенні саміту нових елементів. Там буде параграф щодо Східного партнерства як такого, зі згадуванням угод із Грузією та Молдовою. Стосовно України, я думаю, що ми повторимо месиджі, які вже направляли: що ми готові підписати (угоду про асоціацію, коли керівництво готове підписати), і висловимо заохочення та симпатії народу України».

Як інформував «Щоденний Львів», обіцянкою «не повторювати помилок» Янукович зрікся ЄС, натомість Азаров твердить, що підписання угоди з Євросоюзом «подарувало» б Україні до Нового року соціальний колапс і банкрутство, а міністр закордонних справ головуючої у Євросоюзі Литви Лінас Лінкявічус заявив, що ЄС не буде змагатися з Москвою за Україну.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів