Понад 20 років владика Михайло відповідає в УГКЦ за військове капеланство у ЗСУ

14:16 28 березня 2024 р.

Фото до новини

28 березня правлячий архиєрей Сокальсько-Жовківський Михаїл (Колтун) відзначає свій 75-й день народження.

Про це повідомила Львівська обласна військова адміністрація, пише DailyLviv.com.

З 1997 року, а це вже понад двадцять років, владика Михайло відповідає за військове капеланство української армії від Української греко-католицької церкви. Також двічі обраний на голову ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України. У часі війни ще більше уваги приділяє капеланству, бо знає, наскільки важливою є духівнича підтримка новіт­ніх Героїв. З 2006 року він носить титул єпископа Сокаль­сько-Жов­ківського. При­значений на керів­ника департаменту вій­ськового капеланства Патріар­шої курії УГКЦ.

«Ми й самі бачимо, яким необхідним є військовий капелан, котрий би духовно супроводжував вій­ськових. Адже їм потрібен священик, який би допоміг їм бути відважними, особливо тоді, коли життя знаходиться на межі», – каже владика. 

Під його керівництвом активізувався волонтерський рух, екологічні ініціативи. Знаходить час і для поезії, не лише багато читає, але й створює свої щирі, сповнені любові до людей, вірші. Днями побачить світ ще одна його поетична збірка.

Довідково.

Народився у селі Полоничі (Бузький район, Львівська область) у християнській родині Павла Колтуна та його дружини Станіслави, з роду Крет.

Навчався у Львівському технікумі промислової автоматики, да­лі – служба на флоті. Працював на заводі залізобетонних виробів. Свою мрію, свій життєвий вибір здійснив аж у 1975-1981 роках, коли навчався у підпільній духовній семінарії. У 1981 склав монаші обіти.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів