Американці можуть грішми зупинити війну РФ проти України

15:51 28 квітня 2024 р.

Фото до новини

Для цього не треба жертвувати життями американських солдатів.

Про це повідомило Польське радіо, пише DailyLviv.com

Президент Республіки Польща Анджей Дуда в інтерв'ю канадському телебаченню CTV News, відповідаючи на запитання про зустріч з Дональдом Трампом і обговорення війни в Україні, сказав, що в інтересах американських платників податків зупинити її грошима, не жертвуючи життями американських солдатів.

В опублікованому в неділю, 28 квітня, інтерв’ю для CTV News президент Анджей Дуда назвав зустріч з колишнім президентом США Дональдом Трампом «дружньою».

«Ми працювали разом чотири роки, коли він був президентом США, а я вже був президентом Польщі», — нагадав він, підкресливши, що це була «хороша співпраця». Він повідомив, що під час зустрічі говорив із Трампом про війну та американську допомогу Україні.

«У мене була можливість висловити йому свою думку як сусіда України на цю ситуацію, описати йому, як вона виглядає. І я просто це зробив. Тому що я вважав, що на той момент це моє завдання. Тим більше, що він мене про це запитав», — зізнався Дуда.

Польського президента також запитали про зміну думки Трампа щодо війни в Україні та участі в ній Америки. Раніше колишній американський президент заявляв, що Україна має піти на поступки Росії, щоб припинити війну.

«Я переконаний, що президент Дональд Трамп завжди так сприймав цю ситуацію, що також у стратегічних інтересах Сполучених Штатів, Україна має захищатися від російської агресії», — сказав він.

«Сьогодні українці, захищаючи свою Батьківщину, якщо вони отримають підтримку, можуть зупинити російський імперіалізм і можуть зупинити потенційну війну. Якщо їм не допомогти, якщо вони не отримають цієї підтримки, то може статися катастрофа. Росія піде далі у своїх імперських прагненнях, вона нападе на більше країн, і тоді буде необхідне американське військове втручання», — пояснив президент, підкресливши, що він також висуває ці аргументи в переговорах з іншими американськими політиками.

Анджей Дуда нагадав про американських та канадських солдатів, які воювали та полягли на фронтах Першої та Другої світових воєн.

«Сьогодні можна уникнути подібної ситуації, просто заплативши гроші. І це, безумовно, вигідно для американських платників податків — зупинити цю війну грішми, не жертвуючи життями американських солдатів», — підкреслив Дуда.

Читайте такожСенат США остаточно схвалив $61 млрд допомоги Україні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів