Міському голові Львова влаштували «коридор ганьби»

13:40 22 грудня 2016 р.

Фото до новини

Пікетувальники «привітали» Андрія Садового вигуками «Ганьба!».

Жителі мікрорайонів Левандівка, Рясне, Рясне-2 та села Білогорща, котрі прийшли на сесію міськради із протестом проти монтажу біля їх домівок обладнання для пресування сміття. влаштували для міського голови Львова Андрія Садового коридор ганьби На початку сесії міського голови не було у залі, тому пікетувальники обурено скандували: «Садового у сесійну залу!».

Коли ж після оголошеної півгодинної перерви мер все-таки з`явився, його зустріли вигуками «Ганьба!». На закиди активістів щодо монтування сміттєпресувальної лінії поблизу їхніх осель та ігнорування вимог протестувальників, мер зазначив: «Робитиму все можливе, незважаючи на перепони і труднощі, щоб зі Львова вивозили сміття. Я не є прихильник жодних полігонів на території Львова. Дай Бог, щоб пресувальне обладнання, взяте в оренду від «Грінери», ніколи не працювало». 

Про це повідомив сьогодні, 22 грудня, кореспондент агенції Укрінформ, де також нагадали: «20 і 21 грудня мешканці згаданих районів перекривали дорогу, протестуючи проти встановлення обладнання для брикетування сміття, яке почали монтувати на території колишнього заводу «Львівхімсільмаш» поблизу їхніх осель. Міська влада ж запевняє, що лінію вона взяла в оренду до кінця зими у компанії «Грінера» за символічну плату з тим, щоб позбавляти відходи вологи, котра замерзає при транспортуванні сміття на значні відстані і не дає вивантажувати його із автомобілів».

Як інформував «ЩЛ», жителі чотирьох мікрорайонів протестують проти будівництва сміттєсортувального комплексу на території колишнього заводу «Львівхімсільмаш», зокрема, сьогодні пікетувальники призупинили у Львові сесію міськради, вимагаючи, аби участь у ній взяв Садовий, щоб висловити його свою думку особисто, але він не вислухав їх вимоги, в ЛМР заявили, що засідання її сесії зірвали активісти, а міський голова спробував заспокоїти львів’ян новими транспортними одиницями.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів