Не два, а три кораблі. У ВМС не виключили ураження ще одного корабля РФ у Криму

10:10 25 березня 2024 р.

Фото до новини

Крім двох російських кораблів "Ямал" та "Азов", які уразили Сили оборони 23 березня, зараз верифікується інформація і щодо ураження російського середнього розвідувального корабля «Іван Хурс».

Про це заяв речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук в ефірі "Радіо Свобода", пише DailyLviv.com.

"Ця інформація (про пошкодження кораблів РФ, - ред.) потребує деякого часу для того, щоб її верифікувати повністю. МИ її подаємо також виважено. Я сьогодні тільки зранку підтвердив, що обидва кораблі ("Ямал" та "Азов", - ред.) пошкоджено. Зараз так само стоїть питання про пошкодження "Івана Хурса". Ця інформація так само верифікується", - розповів він.

Читайте також: Федоров оголосив полювання на російські кораблі (відео)

За його словами, є така підозра, що цей корабель також отримав пошкодження.

"Станом на зараз можемо підтвердити, що обидва ВДК отримали пошкодження, їх характер встановлюється, один з них одразу відправився на ремонт", - додав спікер.

Коментуючи важливість ураження кораблів РФ, Плетенчук зазначив, що з 13 кораблів РФ на початок повномасштабного вторгнення, в строю залишається три.

Нагадаємо, 24 березня в Генштабі ЗСУ розповіли, що Сили оборони України завдали ударів по об'єктах російських окупантів у Севастополі. Було знищено два десантні кораблі РФ - "Ямал" і "Азов" і центр зв'язку.

5 березня у ГУР підтвердили знищення корабля "Сєргєй Котов" Чорноморського флоту Росії.

14 лютого в Чорному морі українці потопили ВДК «Цезар Куніков». 1 лютого ГУР потопило ворожий ракетний катер «Івановєц», а ще раніше - 25 грудня 2023 року крилатими ракетами з тактичної авіації Повітряних Сил знищили великий десантний корабель Чорноморського флоту РФ "Новочєркаск" у районі Феодосії.

Довідка.

"Іван Хурс" проєкту 18280 (судно зв'язку) - російський середній розвідувальний корабель ближньої, далекої морської та океанської зони. Перший серійний та один із двох кораблів проєкту 18280. У завдання корабля входить забезпечення зв'язку та управління флотом, ведення радіорозвідки та радіоелектронної боротьби. Корабель названо на честь начальника Розвідувального управління Головного штабу ВМФ СРСР у 1979-1987 роках - віцеадмірала Івана Хурса.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів