Козицький повідомив, для чого Львівська облрада щороку скеровує 2 млн грн на конверти для податкової

16:43 13 квітня 2024 р.

Фото до новини

Він вважає, що треба дати можливість громадам самостійно адмініструвати місцеві податки.

Про це повідомив начальник ЛОВА Максим Козицький Наголосив під час Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, який провели у Чернівцях, пише DailyLviv.com.

"Щороку Львівська обласна рада скеровує до 2 мільйонів гривень лише на те, щоб Податкова закупила конверти, у яких розішле у громади листи-нагадування, аби люди платили місцеві податки.

Наша Податкова не зацікавлена в адмініструванні цього процесу. У багатьох випадках органи місцевого самоврядування роблять роботу за неї, хоч і не мають таких повноважень.

Тому треба дати можливість громадам самостійно адмініструвати місцеві податки. Це шанс для них стати більш фінансово спроможними",- наголосив Козицький.

За його словами, зі 73 громад у Львівській області третина – успішні, третина менш-більш дають собі раду. Всі решта – дефіцитні.

Козицький вважає, що наше законодавство не передбачило інструментів, аби громади стали успішними. Потрібні зміни.

Також він зауважив, що практично всі громади Львівщини мають програми, відповідно до яких закуповують необхідне на запити військових частин. Але, з іншого боку, Верховна Рада України тільки-но ухвалила Закон про мобілізацію і це на третьому році повномасштабної війни!

Козицький також закликав депутатів Верховної Ради України проголосувати за законопроєкт №4298 «Про місцеві державні адміністрації», який обговорюють уже понад 3,5 роки.

"Я за те, щоб обласні адміністрації як префектури чи адміністрації здійснювали координацію та контроль, а обласні ради – займалися фінансуванням.

Мають працювати як вертикаль, так і горизонталь влади. Ми повинні чітко розуміти, у кого які обовʼязки, повноваження та відповідальність",- сказав Козицький.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів