Заборона акцій є спробою легалізації штурму Майдану, – нардеп (доповнено відеосюжетом)

19:14 15 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

Однак нардеп від «Батьківщини» й комендант Будинку профспілок Степан Кубів кваліфікує вердикт Окружного адмінсуду Києва як антиконституційний.


Відео: 5 канал

Він також вважає, що заборона Окружним адміністративним судом Києва на проведення мирних акцій у столиці до 8 березня є спробою вивести в правову площину майбутній штурм Євромайдану. «Ухвалено рішення суду щодо заборони акцій до 8 березня. Це спеціально робиться юридичний прецедент, яким хочуть вивести в правову площину й виправдати цей штурм, який планується на Майдані», – коментує вердикт суду Кубів.

Комендант зазначив також, що суд не може обмежувати конституційні права громадян на мирні зібрання. Кубів заявив, що опозиційні народні депутати мають намір звертатися до міжнародних організацій із проханням захистити мирне проведення акцій в Україні.

КМДА у позові до УДАРу, «Батьківщини», ВГО «Народна солідарність за соціальний захист та взаємодопомогу» та 4 фізичних осіб попросила суд встановити обмеження на мирні зібрання (пікетування, піші ходи, демонстрації, мітинги, збори тощо).

Заборонити зібрання попросили на Європейській і Михайлівській площах, у парку Шевченка, на майдані Незалежності та усіх прилеглих до них вулицях. Про це повідомляє сьогодні, 15 січня, «Радіо Свобода».

Як повідомляв «Щоденний Львів», на Майдані оголошено мобілізацію у зв’язку із загрозою силового розгону Майдану 16 січня нібито під приводом вирішення конфліктів між громадянами, який анонсували «регіонали» Добкін і Царьов, в середу, 15 січня, до центру Києва знову стягують «Беркут» і ВВ, причому МВС погрожує «застосовувати силу й спецзасоби», нардеп Анатолій Гриценко оприлюднив план нічного штурму Майдану, комендант Майдану Андрій Парубій скликає його оборонців, а громадський активіст Зорян Шкіряк запевняє, що Майдан готовий до відсічі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів