«Ударівець» назвав депутатів, яких хоче арештувати влада

11:00 22 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: novaukraina.org

Це Арсеній Яценюк, Олександр Турчинов і Сергій Пашинський із «Батьківщини», Сергій Каплін з «УДАРу», Олег Тягнибок, Андрій Іллєнко та Юрій Михальчишин зі «Свободи» й ще декілька нардепів із неї.

Як уже інформував «Щоденний Львів» у повідомленні «Влада хоче заарештувати п’ятьох народних депутатів», раніше про це заявляла позафракційний нардеп Інна Богословська. Натомість депутат з фракції «УДАР» Сергій Каплін оприлюднив своєму блозі на сайті «LB.ua» список прізвищ народних обранців, яких, за його даними, можуть заарештувати найближчим часом.

За його даними, арештовуватимуть за статтею 109 Кримінального кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади. – Ред.). Депутат стверджує також, що серед можливих арештантів числяться він, а також Арсеній Яценюк, Олександр Турчинов та Сергій Пашинський із «Батьківщини», Сергій Каплін з «УДАРу», Олег Тягнибок, Андрій Іллєнко, Юрій Михальчишин зі «Свободи» й ще декілька нардепів із неї.

Каплін підтвердив інформацію Богословської, що затримання фігурантів цієї справи влада запланувала на свята. При цьому мандати і недоторканність враховуватися не будуть, а ордери на арешт були готові нібито ще два тижні тому.

Як інформував «Щоденний Львів», генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом спроби захоплення влади в Україні, а лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк повідомив, що зокрема у справі про державний заколот фігурують він, його заступник у фракції Олексндр Турчинов та лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок і «ще 8 людей».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів